Eventyrlysten Land Rover Defender Works V8 Trophy feirer ekspedisjonsarv med unik opplevelse

Land Rover Classic viderefører den formidable ekspedisjonshistorien til den originale Defender med begrenset produksjon av eventyrklare Defender Works V8 Trophy-biler for en eksklusiv konkurranse på Eastnor Castle i 2021.

Basert på den nyutviklede 2012-2016 Defender Works V8-spesifikasjonen fra Land Rover Classic, inkludert 5,0 liter V8 bensinmotor som yter 405 hk/515 Nm, 8-trinns ZF automat og oppgraderte utstyrspakker for oppheng, styring og bremsesystem, har Trophy-bilene en rekke andre oppgraderinger som er skreddersydd for terrengkjøring.

25 eksemplarer av Defender Works V8 Trophy, i en blanding av 90 og 110-modeller, vil leveres eksklusivt med unik Eastnor Yellow lakk og matchende 16 «stålfelger. Narvik Black kontrastlakk fremhever hjulbuene, panseret og bakdøren. De spesialbygde bilene er også utstyrt med LED hovedlys, Heritage frontgrill, unik Land Rover Trophy-logo og grafikk om deltakelse på arrangementet som er personliggjort for hver enkelt kunde.

Defender Works V8 Trophy er utviklet for å takle selv de mest krevende utfordringer. Annet terrengutstyr inkluderer frontmontert vinsj, multipunkt veltebur, takstativ, understellsbeskyttelse, A-stolpe, hevet luftinntak, LED spotlights og terrengdekk.

Den lett gjenkjennelige 4×4-modellen er utstyrt med svart Windsor skinninteriør med Recaro sportsseter, gul kontrastsøm og en skreddersydd Land Rover Trophy-klokke fra Elliot Brown. Land Rover Classics eget klassiske infotainmentsystem med integrert navigasjon og mobiltilkobling er også montert.

Senere i år* vil Defender Works V8 Trophy-kunder inviteres tilet eksklusivt 3-dagers eventyr på Eastnor Castle i Herefordshire – Land Rovers hjemsted og base for terrengkjøring og kjøreopplæring, testing og utvikling. Dette vil være første gang kundene kjører den nye bilen.

Dan Pink, Director, Land Rover Classic, sier: «Land Rover Defender har alltid vært mer enn bare en bil, dens tekniske kapasitet og egnethet for ekspedisjoner og terrengkonkurranser betyr at den er kjent for å kjøre der ingen andre kommer seg frem. Den nye Land Rover Trophy vil bringe dette videre til en ny generasjon eventyrere.

Opplevelser er en viktig del av Land Rover Classics DNA, og dette konseptet kommer direkte fra tilbakemeldingene vi har mottatt. Kundene våre ønsker å skape sine egne historier og utfordre både seg selv og Works V8 Trophy-bilene fra dag én, og deretter fortelle om dette ved leirbålet med likesinnede entusiaster.

Vi gleder oss til et spennende og minneverdig arrangement fullt av entusiaster, og fortsettelsen med Land Rover Trophy-legenden i årene som kommer. Å se silhuetten av disse bilene som du umiddelbart kjenner igjen som en Land Rover der de kjører over bakkene i Eastnor, vil være et høydepunkt under det eventyrlige eventet.

Når de ser sin Defender Works V8 Trophy for første gang, , vil kundene og deres hjelpeførere sette sitt første preg på bilen med navn og flagg. Deretter vil de ta fatt på en rekke utfordringer inspirert av berømte globale eventyr og konkurranser, som strekker seg over 70 år med Land Rover-produksjon.

Ekspertopplæring vil bli gitt og er en del av opplevelsen. Det vil gi kundene en unik mulighet til å utvikle ekstreme kjøreteknikker og ferdigheter i egen bil før opplæringen settes på prøve. Alle vil konkurrere om en rekke premier, inkludert en hovedpremie for totalvinneren, som kunngjøres senere i 2021.

Kjente ansikter fra Land Rovers eventyrlige tradisjoner medvirker i presentasjonsvideoen for Defender Works V8 Trophy, inkludert racerfører, stuntfører og Land Rover-ambassadør Jessica Hawkins, sammen med Camel Trophy-deltakere som Bob Ives, vinneren i 1989. En rekke av disse ekspertene vil også være tilgjengelig under Land Rover Trophy for å dele sine kunnskaper og erfaringer.

Land Rover Trophy-arrangementet vil støttes av den nye Defender og de nøye utvalgte merkepartnerne Elliot Brown, Fat Face og Musto, som har skapt komplementære produkter spesielt for Defender Works V8 Trophy-kunder.

Defender Works V8 Trophy med både 90 og 110 akselavstand er nå tilgjengelig for bestilling direkte fra Land Rover Classic. Startprisen i Storbritannia for 90-versjonen er fra £ 195 000.

For ytterligere informasjon og tekniske data se utvidet pressemelding som Pdf vedlagt. 

Share