Den nye og potente Defender V8 og eksklusive Special Editions blir en del av modellutvalget

  • Defender V8 90 og 110: Den nye Supercharged-motoren med 525 hk sitter i den raskeste og kraftigste produksjonsmodellen av Defender noensinne: 0–100 km/t på 4,9 sekunder med en toppfart på 240 km/t (Defender 90)
  • Kraft møter holdbarhet: Skreddersydde chassisinnstillinger og fininnstilt girkasse gjør Defender V8 til det mest kapable og dynamiske eksempelet i Land Rovers prisbelønte 4×4-familie
  • Nytt og potent flaggskip: Nye Defender V8 Carpathian Edition kombinerer kraften og kjøreegenskapene til Defender V8 med en unik kombinasjon av designelementer
  • Ny Special Edition-modell: Nye Defender XS Edition erstatter den suksessrike First Edition, og leveres med tøffe eksteriørdetaljer og omfattende spesifikasjoner
  • En personlig bil: De nye eksteriør utstyrspakkene Bright Pack, Extended Bright Pack og Extended Black Pack lar kundene skreddersy bilen på tvers av Defender-modellene
  • Større skjerm: Ny 11,4” berøringsskjerm* som er over 60 % større enn eksisterende 10” skjerm er nå tilgjengelig for det intuitive Pivi Pro infotainmentsystemet, i tillegg til trådløs lading av enheter* for økt komfort
  • Storfamilien: Defender tilbyr et enestående utvalg med 90, 110 og Hard Top-modeller, bensin- og dieselmotorer og en Plug-In Hybrid med elektrisk rekkevidde på 43 km**
  • Velg modell: Defender 90 Hard Top koster fra £ 35 360, 90-modellen fra £ 44 825 og 110-modellen fra £ 46 215 i Storbritannia. Bruk konfiguratoren: www.landrover.com/Defender

Land Rover har lansert den kraftige Defender V8 som en del av en rekke oppgraderinger av sin ustoppelige og prisbelønte 4×4-familie. Den nye Defender V8 med 525 hk og flaggskipet Defender V8 Carpathian Edition leverer en unik kombinasjon av ytelse og kjøreegenskaper med skreddersydde chassisinnstillinger, og har et helt nytt nivå av førerengasjement og smidighet både på veien og i terrenget.

De nye og kraftige modellene bygger på tiår med Land Rover V8-tradisjoner, fra den originale Stage I V8-modellen på 70-tallet, de nordamerikanske versjonene på 90-tallet og den kraftige Defender Works V8-modellen, der den karakteristiske motoren er en del av det nye utvalget av effektive Ingenium bensin- og dieselmotorer og avanserte, Plug-In hybridmotorer fra Land Rover.

V8 bensinmotoren er ikke den eneste nyheten. I tillegg introduseres en ny XS Edition, nye eksteriør utstyrspakker, samt mulighet for å velge en 11,4” berøringsskjerm for Pivi Pro infotainmentsystemet.

Defender V8 bygger på den klasseledende 4×4-kapasiteten, men med enda høyere ytelse og bedre førerengasjement ved å kombinere en kraftig 5,0 liters V8 Supercharged bensinmotor med 525 hk med et ekspertutviklet hjuloppheng og fininnstilt girkasse. Dette gjør denne V8-versjonen til den raskeste og mest dynamiske Defender noensinne.

Den nye og eksklusive Carpathian Edition er basert på Defender V8, og representerer det optimale uttrykket for Defender design, ytelse og kapasitet, mens en ny XS Edition erstatter den suksessrike First Edition og kombinerer skreddersydd design og spesifikasjoner både innvendig og utvendig.

Lanseringen av nye eksteriør utstyrspakker gir kundene flere valgmuligheter når de skal skreddersy sin Defender. Bright Pack, Extended Bright Pack og Extended Black Pack har skreddersydde eksteriørdetaljer som forsterker den umiskjennelige silhuetten til Defender.

Bedre tilkobling er også en del av oppdateringene. Det toppmoderne Pivi Pro infotainmentsystemet med berøringsskjerm i Defender er nå tilgjengelig med en rekke nye funksjoner, inkludert 11,4” berøringsskjerm*. Trådløs lading med integrert signalforsterker leveres nåsom standard med Comfort og Convenience Pack for økt komfort og bedre samtalekvalitet.

David Hemming, Chief Product Engineer, Jaguar Land Rover, sier: «Lanseringen av vår V8-motor tilfører Defender en ny dimensjon av kjøreengasjement og terrengegenskaper. Den er rask og morsom å kjøre, representerer kremen av Defender-familien og er like givende på veien som i terrenget. Vi har også utvidet utvalget av Defender-modeller med nye varianter, flere utstyrspakker og bedre tilkobling, slik at det finnes en Defender for alle».

Ny Defender V8

Nye Defender V8 er det optimale uttrykket for Land Rovers tøffeste 4×4, og viderefører tradisjonen med Land Rovere V8-modeller helt tilbake 70-tallet. Den potente nye V8 Supercharged-motoren er tilgjengelig både som 90 og 110, og leverer høy ytelse og bedre førerengasjement uten at det går på bekostning av Defender-familiens ustoppelige egenskaper.

Med unik fjæring og fininnstilt girkasse, inkludert skreddersydde fjær- og demperinnstillinger og en ny Electronic Active Rear differensial, leverer den smidigere og mer engasjerende kjøreegenskaper med bedre krengningskontroll og et karakteristisk V8-lydbilde.

Kraften kommer fra Land Rovers 5,0 liters V8 Supercharged bensinmotor med 525 hk, 625 Nm dreiemoment og 8-trinns automatgir. Defender V8 90 akselererer fra 0–100 km/t på 5,2 sekunder med en toppfart på 240 km/t, og har et drivstofforbruk opptil 14,5 l/100 km med et CO-utslipp fra 327 g/km**.

Enestående terrengegenskaper er kjennemerket til Defender, og V8-modellen skaper et enda bedre førerengasjement med lanseringen av et nytt Dynamic program i Terrain Response-systemet. Kun tilgjengelig på Defender V8-modeller. Den nye innstillingen bidrar til at førerne kan utnytte den mer dynamiske karakteren og de dynamiske kjøreegenskapene til modellen med 525 hk, både på asfalt og løse underlag. Defender V8 er utviklet for å være den raskeste og mest engasjerende produksjonsmodellen av Defender noensinne, og leverer overlegen smidighet og førerengasjement.

Iain Gray,Senior Manager, Powertrain Advanced Engineering, Jaguar Land Rover, sier: «5,0 liters V8 Supercharged motor gjør de unike egenskapene til Defender enda bedre. Lydbildet er fantastisk og bilen leverer utrolig ytelse og enda bedre førerengasjement. Vårt tekniske fokus har vært å optimalisere kalibrering av drivlinjen på Defender for å levere responsvillig ytelse på veien og enda bedre kontroll under terrengkjøring, uten at det går på bekostning av bilens ustoppelige terrengegenskaper og vadekapasitet».

Større diameter og solide krengningsstabilisatorer bidrar til å redusere krenging i ekstreme svinger, mens den unike Electronic Active Rear differensialen er utstyrt med en Yaw Controller som bidrar til at Defender V8 kan opprettholde optimalt veigrep i svingene.

Presis kalibrering av det nye Dynamic programmet i Terrain Response 2, gir Defender V8 en smidigere, mer leken og responsvillig karakter. I denne innstillingen kombineres skarpere gassrespons og skreddersydd fininnstilling for variabel dempeteknologi med stivere dempere for umiddelbar styringsrespons. Torque Vectoring by Braking-teknologien, Traction Control-systemene og den nye Yaw Controller, gjør Defender V8 raskere, mer engasjerende og bedre enn noensinne.

Defender V8 er lett gjenkjennelig og utstyrt med en rekke unike eksteriørforbedringer, skreddersydd modell logomerke og grafikk, fire særpregede eksosrør og unike 22” alufelger med Satin Dark Grey finish som gjør vår kraftigste modell enda bedre. Defender V8 er også utstyrt med Xenon Blue bremsekalipere og 20” bremseskiver.

Nøye akustisk fininnstilling av Defender V8s induksjons- og eksosanlegg skaper et selvsikkert og autentisk lydbilde. Det ikoniske lydbildet er kalibrert slik at det er tilpasset enhver kjøresituasjon, og kan forsterkes ved å velge Dynamic programmet i Terrain Response-systemet.

Kundene kan velge mellom tre farger: Carpathian Grey, Yulong White og Santorini Black – Carpathian Grey og Yulong White leveres med kontrasttak i Narvik Black. Shadow Atlas eksteriørdetaljer kompletterer det særpregede eksteriøret på nye Defender V8.

Innvendig er Defender V8 utstyrt med skinnseter i unikt Ebony Windsor-skinn med Miko Suedecloth og Robustec-detaljer, hver med en unik Ebony-tag, mens den eksponerte tverrbjelken i Defender har en spesiell Satin Black finish. De fire eikene på rattet er forbedret med Alcantara-detaljer og girvelgere i Satin Chrome som er unikt for V8-modellene. Skinnet dekker kollisjonsputehuset og girspaken, mens de opplyste innstegslistene er komplettert med V8-motiv.

Defender V8 Carpathian Edition

Den eksklusive nye Defender V8 Carpathian Edition er det optimale uttrykket for ytelse, holdbarhet og design, og representerer høydepunktet i Defender-utvalget. Leveres i eksklusiv Carpathian Grey med Narvik Black kontrasttak, panser og bakluke. Andre visuelle høydepunkter inkluderer skreddersydd V8 Carpathian Edition-logomerke og grafikk, slepekrok i Satin Black og særpregede bremsekalipere i Xenon Blue.

Det unike eksteriøret er utstyrt med Satin beskyttelsesfilm fra Land Rover. Det resirkulerbare PU-baserte karosseriet gir 4×4 en moderne halvmatt finish som også beskytter mot alt fra riper på parkeringsplassen til slitasje fra busker og trær etter terrengkjøring.

Innvendig har Defender V8 Carpathian Edition de samme oppgraderingene som V8 med seter i Miko Suedecloth og Robustec-detaljer, Alcantara-ratt og opplyste innstegslister.

Defender XS Edition

Den nye XS Edition erstatter den svært suksessrike First Edition. Denne spesialutgaven er plassert over SE-modellene med unikt eksteriør og interiør, og er tilgjengelig både som 90 og 110.

Eksteriøret på XS Edition identifiseres av de skreddersydde karosserifargede sidebeskyttelseslistene, hjulbuene og de særpregede 20” alufelgene i Satin Grey med Diamond Turned kontrastfinish. Du kan velge mellom fire ulike karosserifarger: Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone og Santorini Black.

Interiøret i XS Edition består av skinnseter med 12-veis elektrisk justering, oppvarming og minnefunksjon, med tverrbjelke i Light Grey Powder Coat Brushed finish. Opplyste innstegslister i metall gjør interiøret komplett.

Omfattende standardspesifikasjoner inkluderer elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics og Configurable Terrain Response. I tillegg er XS Edition utstyrt med Matrix LED-hovedlys med signatur kjørelys, ClearSight ryggekamerateknologi og det toppmoderne Pivi Pro infotainmentsystemet med Meridian lydsystem og 10 høyttalere.

XS Edition er tilgjengelig med en rekke kraftige og effektive drivlinjer, inkludert P400 bensin, P400e Plug-In hybrid (PHEV) og D250 mild hybrid (MHEV) diesel.

Pivi Pro-oppgradering

Den nye Defender for modellåret 2022 er tilgjengelig med trådløs lading og signalforsterker for optimalisert nettverksmottak og Wi-Fi-signal.

Tilkoblingen er også forbedret med den nyeste versjonen av Pivi Pro infotainmentsystemet, og er tilgjengelig med 11,4” berøringsskjerm*. Det nye grensesnittet med buet glass er 60 % større enn standardskjermen, noe som gjør det enda enklere å følge navigasjonsveiledningen. Det raske og intuitive Pivi Pro-systemet leverer umiddelbar respons selv når du starter bilen for første gang.

En enkel menystruktur gjør det mulig å få tilgang til de mest brukte funksjonene direkte fra startskjermen for å redusere førerdistraksjoner. Systemet kan enkelt tilpasses kunders individuelle ønsker. Ekstra appvisninger kan legges til, flyttes og fjernes mens du sveiper til venstre eller høyre på skjermen for å få den mest relevante informasjonen med et øyekast, slik at føreren kan konsentrere seg om veien foran.

Den avanserte navigasjonen bruker selvlærende algoritmer og dynamisk veiledning for å optimalisere ruting, mens smart stemmeveiledning automatisk slår av stemmen når du befinner deg i kjente omgivelser. Navigasjon og kart er alltid oppdatert takket være den trådløse programvareoppdateringsteknologien i Defender†.

Intelligent læring lar navigasjonssystemet identifisere ruter som kundene bruker regelmessig, selv uten å legge inn en destinasjon, og bruker denne informasjonen til å informere førerne om den raskeste ruten til deres sannsynlige destinasjon, basert på gjeldende trafikkforhold. Hvis en raskere rute blir tilgjengelig, vil Pivi Pro foreslå dette som et alternativ.

Mer personlig med nye eksteriør utstyrspakker

Kundene kan nå velge mellom tre nye eksteriør utstyrspakker: Bright Pack, Extended Bright Pack og Extended Black Pack lar kundene skreddersy bilen på tvers av Defender-modellene.

Bright Pack er tilgjengelig på alle Defender-modeller med skliplater foran og bak i Noble Chrome finish, samt frontgrilldetaljer og modell logomerke i Noble Chrome. Extended Bright Pack inkluderer sidebeskyttelseslister og hjulbuer i elegant Ceres Silver.

Kunder av Defender X, Defender X-Dynamic og Defender V8 kan velge den nye Extended Black Pack. Denne utstyrspakken har skliplater foran og bak, frontgrilldetaljer, panserlist med rutemønster, modell logomerke, sidebeskyttelseslister og hjulbuer i Gloss Black finish for et solid og selvsikkert utseende.

Prisene på den nye Defender V8 starter på £ 98 505 for 90-modellen og £ 101 150 for 110-modellen i Storbritannia (priser inkl. frakt og leveringsomkostninger). Les mer om nye Defender eller konfigurer din egen på:www.landrover.com/Defender

Share