Den klassiske Land Rover Defender modellen tilbake i produksjon

Det finnes knapt noe større bil-ikon enn Land Rover Defender. Modellen, som har røtter helt tilbake til 1948, har blitt brukt på ekspedisjoner, i redningsaksjoner, av misjonærer og av han naboen her hjemme i Norge med alt hageavfallet.

Land Rover Defender har blitt kjørt av kongeligheter og celebriteter i over 70 år. Skrudd sammen i etterkrigstidens England, er den fortsatt, den dag i dag, en av verdens eneste bilmodeller som bringer frem følelser i de aller fleste av oss.

Sjokket var likevel ikke stort da den siste Solihull-produserte Land Rover Defenderen rullet av produksjonslinjen den 29. januar 2016. Bilen ble auksjonert bort, og dette markerte slutten på den klassiske Defenderen. Frem til nå.

Produseres av Bowler

Land Rover melder i dag om at de har gitt Bowler tillatelse til å produsere biler i den klassiske Defender-formen. Den britiske produsenten, kjent for sine terrengbiler og rally-kjøretøy, navngir det nye prosjektet for «CSP 575». Modellen skal produseres med Bowlers egne drivlinje, og Land Rovers 575hk V8 motor. Prosjektet vil supplere fremtidig motorsportutvikling for Bowler.

Presenteres til neste år

Merket, som ikke har lansert en eneste modell siden utgangsåret til den klassiske Defenderen i 2016, røper enda lite. Ytterligere informasjon om den nye modellen vil ikke presenteres før i 2021, men den konkurranseinspirerte off-road produsenten lover å kombinere unik ytelse, med det klassiske Defender 110 utseendet, og plass til fire passasjerer. 

Bowler ble grunnlagt i 1985, og ble kjøpt opp av Jaguar Land Rover i slutten av 2019. Sammen har produsentene utviklet en rekke modeller som en del av selskapets Special Vehicle Operations.

CSP 575 utvider ikke bare merkevaren, men tar stor-favoritten tilbake. I første omgang vil modellen bli produsert på Bowlers hovedkvarter i Derbyshire Storbritannia, i et lite opplag. Veiledende priser for den nye modellen er på over 200.000 pund.