Den villeste akrobaten på sirkuset

Du vet når du sitter på sirkus og kniper på stolsetet så knokene er helt hvite, og tenker: Nei nå – nå holder det. Nå kan vel ikke akrobatene gjøre noe villere. Så gjør de det likevel…

Det er det som er Jaguar F-Type SVR.

Jaguar har sendt av gårde bilen vi ikke trodde kunne bli villere, F-Type R, til Special Vehicle Operations.

Der har ting blitt gjort mot den som sikkert ikke bare var behagelig, og den ble lansert for massene med langt skarpere klør som Jaguar F-Type SVR.

Et utseende selv de blinde elsker

F-Type var bilen som skulle ta videre arven fra legenden E-Type – en bil så sagnomsust og elsket, at Jaguar fint kunne vente 40 år med en oppfølger.

Først da var «snakkisen» om E-Type begynt å legge seg. F-Type skuffet ikke. Den fikk et utseende selv de blinde elsker – om de får la fingrene gli over de eksotiske formene. 

Bilene er tilgjengelige med både 4, 6 og 8-sylindrede motorer, og med bak – eller firehjulsdrift. R-utgaven ble sett på som det sinteste fabrikken hadde produsert – helt til Jaguar tenkte at, tja – det er faktisk ikke godt å si hva de tenkte. Kanskje ville de bare vise hvordan man skal gjøre ting riktig?

Takk Gud for at Jaguar har utstyrt den med firehjulstrekk

I alle tilfeller sitter vi her litt småskjelven og måper over resultatet. F-Type er ikke mer enn rundt 20 centimeter lengre enn en VW Golf – likevel har Jaguar satt nedi en 5-liters V8-motor. Om ikke det var nok, har de montert kompressor på den, sånn at den lekende lett produserer 575 hestekrefter og 700 Newtonmeter med dreiemoment i SVR-utgaven.  

Det betyr i enkle ord at hvis du er religiøs, kan det være en idé å takke Gud for at Jaguar har utstyrt den med firehjulstrekk, Jaguars årelange erfaring med sportsbiler, og teknologi som hjelper deg elektronisk. Samtidig er det mulig å slå av disse elektroniske hjelpemidlene, så du får legge til i aftenbønnen at det er muligheter for at du ankommer noe tidligere enn først antatt.

Vingen er ikke bare til pynt

0-100 km/t klarer F-Type SVR på 3,7 sekunder, og den gir seg ikke før det står 322 km/t på speedometeret.  Disse tallene er det ikke bare rå kraft som produserer. Det handler også om detaljer som er mye mer enn pynt.

«Downforce» eller marktrykk på norsk, betyr at jo fortere du kjører – jo mer presses bilen ned mot bakken ved hjelp av – i dette tilfellet – en frontsplitter, noe de fleste kanskje bare ser på som styling, som både slipper masse luft inn til motor for kjøling, men også for å presse ned bilen i front. Dette samspiller med undersiden av bilen, diffusoren og den hekkmonterte vingen som heller ikke er der for pynten sin del – men for å presse ned bakenden på bilen.  

Rillene du ser på panseret er der for å slippe ut varm luft fra motorrommet, og er også en del av aerodynamikken – eller måten luften beveger seg på rundt bilen.

Bilen buldrer som Tor med hammeren

Men det handler ikke bare om fartsressurser her. Lyd er også et tema som man ikke kan unngå. R-modellen buldrer som om Tor Med Hammeren har blitt laktoseintolerant, og skvulpet nedpå en liter helmelk. Så hva gjør da Jaguar med SVR?

De monterer selvsagt et helt nytt eksosanlegg i titan og Inconel med annen flyt for avgassene, slik at buldringen blir ytterligere forsterket – og hele sulamitten veier 16 kilo mindre enn standard F-Types eksosanlegg. Vekt er viktig, ser du.

All luksus man forventer

Til tross for at SVR er utstyrt med ryggekamera, blindsonevarsler, parkeringsassistent, seter med både varme og kjøling, og programvare som lar deg blant annet koble mobiltelefonen opp mot bilen for å sjekke tilstanden selv når du ikke er der – altså all luksus man forventer i en Jaguar, så har de klart å barbere av vekten. 

Måten de har gjort dette på, er å produsere et eksosanlegg i titan, svært lette spesialproduserte hjul, og du kunne få din bil med karbontak, keramiske bremser som er 21 kilo lettere enn standard, og utstrakt bruk av karbonfiberdetaljer og aluminium. Resultatet er at SVR kan veie fra 25 til 50 kilo mindre enn standardtypen.

Å kjøre F-Type SVR er en opplevelse som overhodet ikke trenger å være skremmende. Jaguar har tatt like mye vare på elegansen og kjøregleden, som SVO har tilført ytelser.

BILEN STÅR NÅ TIL SALGS I BUTIKKEN VÅR. LES ALLE TEKNISKE DATA PÅ FINN.NO.