Historiens mest atletiske Camaro

Camaro har alltid vært en «muskelbil» helt siden 60-tallet og helt frem til i dag – for Camaro produseres fremdeles, heldigvis!

Versjonen som kom i 2015 er fortsatt en «muskelbil» og leveres med store V8’ere under panseret, men også V6’er og 4-sylindret motor som sitter i denne.

Kjenner du til begrepet “downsizing”?

Noen vil nok trekke litt på skuldrene av en Camaro med firesylindret motor på to liter.  Det er nok stort sett de som ikke har kjørt den. De fleste er nok kjent med begrepet «downsizing». I dag gjelder det å få utslipp og forbruk ned, samtidig som man ivaretar effektiviteten til de store motorene. Det løser produsentene ved å bygge mindre motorer, og sette turbolader på.

BILEN STÅR NÅ TIL SALGS I BUTIKKEN VÅR. KLIKK HER FOR Å SE TEKNISKE DATA OG PRIS.

2 liter, 275 hk og 400 Nm

2-literen som sitter her, yter 275 hestekrefter og 400 Nm. Det holder til å frakte deg fra stillestående til 100 kilometer i timen på rundt 5 sekunder.  Til sammenligning gjorde den høylytte legenden Camaro SS-396 fra 1969 samme sprinten på 6,3 sekunder, og den måtte ha en 6,4-liters V8 på 375 hestekrefter for å klare det. Dette er «rett frem tall».  Sleng inn en sving eller to, og 2016-modellen med 2-liters motor vil sette V8’er bilen fra 60-tallet fullstendig i skyggen.

Et nydelig interiør hvor det er trivelig å oppholde seg. Foran girspaken finner du knappene for håndbrekk og valg av kjøremodus.

Den har evne til å kjøre sivilisert

Denne Camaro-generasjonen er også kraftig endret om vi sammenligner med modellen som gikk ut i 2015. Blant annet er den lettere,  den har kvikkere styrerespons og man får velge mellom forskjellige kjøreprogrammer som endrer oppførsel fra komfort til sport.

Det som imponerer mest ved denne bilen, er dens evne til å kjøre svært sivilisert når man ønsker – noe som gjør bykjøring til en lek, og endre karakter etter behov. Den er overraskende sterk i effektregisteret, som for øvrig er mye lengre enn man skulle tro (effektregister= hvor man finner kreftene på turtallskalaen).

Camaro har også på langt nær blitt en amerikansk bil tilpasset Europa. Kanskje spesielt med denne motoren. Bilen føles lett (1500 kilo pluss moms), og ligger utrolig godt på veien – spesielt i svinger.

Bilen leveres med høy lyd

Dette er en bil som MÅ prøves. Den kommer garantert til å overraske deg!

PS! Skulle du synes at 2-literen gir et “for behagelig” lydbilde, følger det med et komplett Mishimoto-eksosanlegg og åpent luftfilter. Dette er svært kostbart, og SVÆRT høylytt.

Bilen selges med 5 år / 100 000 kilometer garanti.

BILEN STÅR NÅ TIL SALGS I BUTIKKEN VÅR. LES TEKNISKE DATA OM BILEN OG SE PRISEN HER.