AUF WIEDERSEHEN! (Farvel)

Bilen selges ikke med hårfjerningsmiddel – men den burde kanskje det. Denne bilen er nemlig så heftig, at selv guttungen på 6 år i baksetet vil få akutt hårvekst på brystkassen, og om det er mor selv som skal handle seg «familiefrakter» her – informerer vi om at det uønskede dunet på overleppen kan gro ut selv på distansen hjemme-barnehagen.

Dette er en bil med plass til fem – men om flere av familiemedlemmene nekter å bli med på flere turer, kan du legge ned baksetene og øke lasteevnen i bagasjen fra 565 til 1680 liter.

Som et tog på skinner

RS6 har firehjulstrekk med en mekanisk senterdiff som fordeler kraften mellom for- og bakhjul, samt flere differ som fordeler kraften mellom høyre og venstre hjul. Den har også adaptivt luftunderstell, og sammen sørger dette for at bilen ikke bare er overlegen god på fremkommelighet sommer som vinter, men også oppfører seg som et tog på skinner når du faller for fristelsen å «slippe hestene løs på beite».

Under panseret sitter det en 4-liters V8-motor, og for at det aldri skal bli flaut under forbikjøringer – er den utstyrt med to turboer. Pakken yter 560 hestekrefter, og 700 Nm med dreiemoment ligger klar. 0-100 km/t gjør den unna på 3,9 sekunder!

I forhold til modellen før, er denne 90 kilo lettere grunnet at en femtedel av bilen består av aluminium, ledningsnettet er av bedre kvalitet – samtidig som det er brukt tynnere ledningsteknologi.

Stappfull av tysk teknologi

I tillegg til at dette er en særdeles sikker bil, er den også stappfull av imponerende – typisk tysk – teknologi. Eksempelvis er motorfestene «aktive». De har, på engelsk; electromagnetic oscillation coil actuators inducing phase-offset counter-oscilliations… Forklart av en ikke-Tysk person uten laboratoriefrakk; motorfestene jobber lynraskt og aktivt med å motvirke vibrasjoner fra den brautende V8-motoren, slik at turen blir så behagelig som mulig.

Ikke at bilen i utgangspunktet er u-behagelig, men om du velger å sette kjøremodusen i «Dynamic» bør du være på bane – er du du derimot på dårlige landeveier med høl i asfalten, bør du håpe tannlegen gjorde skikkelig arbeid når denne satte inn siste fyllingene.

Ikke helt A4

Vår RS6 er spesielt godt tatt vare på, og har full servicehistorikk. Vil du bryte litt ut av «A-4 livet» men samtidig ha alibi for å sørge for at passasjerenes sikkerhet er ivaretatt, aldri sette deg fast på vinterføre – og ha muligheten til å bli fraktet i luksus av ypperste Audi-kvalitet, er dette bilen du MÅ titte på.