Markedet har tatt en ny og spennende retning

Som kjent har helektriske Jaguar I-Pace tatt markedet med storm, men det har også åpnet for et nytt marked for premium brukt-biler.

 – Bilsalget har endret seg fundamentalt de siste to årene og vi lever i en svært spennende og nærmest revolusjonær utvikling når det kommer til kundene våre sine valg av bil, sier Trond Sandven som for to år siden påstod at el-bil bare var tull.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Helektriske Jaguar I-Pace har fått sving på omsetningen hos Sandven.

 – Påstod du virkelig det?

 – Ja, jeg gjorde faktisk det, svarer en ydmyk, men humrende Sandven og forklarer: – Jeg var sikker den gangen, men i ettertid har jeg jo innsett at jeg tok skammelig feil.

Og han tok skikkelig feil; Så langt i år står el-bil salget for ca. 60% av alt ny-bil salget i Norge. Hos bilbutikken på Kokstad står el-bil salget for hele 85% av den totale omsetningen.

LES: KOKENDE JAGUAR I-PACE FEBER

Ingen kjøper gamle el-biler

Sandven startet el-bil satsingen sin med å importere den folkekjære Nissan Leaf, men i fjor kom Jaguar med sin berømte I-Pace og det var først da at el-bil salget i den tradisjonsrike butikken på Kokstad begynte å ta av.

 – Hvordan er det med Leaf salget i dag?

 – Det er helt ferdig. Kunder i dag er mye mer bevisste på biløkonomi enn de var for bare et år siden. Vi har kunder som kommer inn i butikken vår med et ferdig Excel-regneark og stiller konkrete og kritiske spørsmål rundt tekniske data, som rekkevidde og driftskostnader på el-bil.
Så kjører de avgårde i en ny I-Pace, sier en stolt og fornøyd Sandven.

LES: ETTERSPØR LANG REKKEVIDDE. FÅR IKKE SOLGT ELBILENE

LES: ELBILEN “INGEN” VIL HA

Premium sportsbil til finværsdager

Sandven slo seg i sin tid opp på dyrere brukt-biler og ble den gang kjent som en av landets viktigste importører i luksus-segmentet.

 – Er det slutt på de flotte premium-merkene som går på såkalt fossil-brensel?

 – Nei, på ingen måte! “Premium brukt” er en svært viktig satsing for oss ved siden av Jaguar Land Rover. Vi ser en tydelig trend hvor folk velger helelektriske I-Pace som sin “nummer én bil” og så ønsker de seg gjerne en amerikansk muskelbil eller europeisk sportsbil i garasjen til finværsdager og nostalgisk moro.

Artikkelen fortsetter under bildet.

En Dodge Challenger SRT8 6,1 HEMI står nå til salgs hos Sandven.

 – Nostalgisk moro?

 – Ja, markedet for Youngsters (Biler som nærmer seg veteran-alder på 30 år. Red. anm.) og retrobiler (Nye biler som er bygget på designet til veteranbiler. Red. anm.) har økt proporsjonalt, forklarer Sandven og forklarer: – Det har jo blitt moderne nostalgi å kjøre med stor bensinmotor og den kundegruppen kommer vi til å ivareta i lang tid fremover, avslutter Trond Sandven før han ser seg nødt til å svare mobilen som har ringt femten ganger under dette intervjuet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

En 17-åring fra Sogndal uten “lappen” kjøpte seg en Range Rover Sport SVR i går. Sandvens bilselger Fredrik Herland til venstre.

Men ungdommen er også opptatt av premium brukt

Trond holder hånden over mikrofonen på mobilen og hvisker: – I går hadde vi en 17-åring her som kjøpte seg en Range Rover Sport SVR. Han får “lappen” om 10 måneder, men ville sikre seg en av verdens raskeste SUV’er, forklarer Sandven oppspilt og runder av med et smil: – Det er nye tider nå.  


BESTILL PRØVEKJØRING AV HELELEKTRISKE JAGUAR I-PACE